18 Şubat 2013 Pazartesi

Tavuklu Tagliatelle

Tavuklu Tagliatelle

Malzemeler:

250 gr ( 1/2 paket ) Tagliatelle
200 gr Krema
4 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı Nane Kuru
100 gr Tavuk Bonfile ( jülyen kesilmiş )
1/2 çay bardağı Zeytinyağ
1 Tatlı kaşığı Tuz
1/2 Tatlı kaşığı Toz Karabiber
1 çay kaşığı Bal

 

Yapılışı:

Makarnamızı derin bir kapta haşlanmış suyun içine atarak pişirelim ancak suyu tencereye koyduğumuzda tuz dökelim çünkü tuz suyun kaynama derecesini arttırarak makarnayı daha iyi haşlayacak. Daha sonra makarnamızı süzgeçe boşaltıp süzgeçte bekletelim ve kesinlikle soğuk suyun altına sokmayalım.Tavuk parçalarını tuz,karabiber ve balla sotelenir. Ayrı bir kapta krema çok az zetinyağ ve sarımsakla pişirilir ve krema çırpıcı yardımı ile sürekli karıştırılır.Krema kıvama gelince tavuk parçalarıda kremanın içerisine atılır ve tavuk parçalarının kremaya iyice yedirilmesi sağlanır. Daha sonra makarna derin bir tavaya alınır , makarnayı tavaya almadan önce yapışmaması için tavanın üzerine çok az yağ dökebiliriz. Krema ve tavuk parçalarıda makarnanın üzerine dökülür ve iyice karıştırılarak malzemeler makarnaya yedirilir....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder